Beritaig-linkPlayer

Mount jelaskan kenapa dia harus ambil penalti. Bukan Timo

Mason Mount menyamakan kedudukan 1-1 selepas mencetak gol dengan penalti yang membantu Chelsea mencatat keputusan seri di Southampton. Walaubagaimanapun,  Mount berasa kecewa kerana kehilangan dua mata.

Kami melihat dua mata jatuh,” katanya sejurus selepas wisel penamat.

“Kami telah bermain dengan baik, mendapat hasil yang baik dan saya rasa kami perlu memenangi permainan ini jika kami ingin terus berusaha dan berjuang untuk mencapai setinggi yang kami boleh.” Kata Mount

Mount menyamakan kedudukan vs Southampton1-1[BBC]

Pemain berusia 22 tahun itu memikul tanggungjawab mengambil penalti tanpa Jorginho.

Tammy sepatutnya mengambil(sepakan penalti) tetapi jelas dia pergi (cedera) pada separuh masa jadi samada saya atau Timo,” kata Mount.

“Pengurus mengatakan bahawa siapa saja yang merasa yakin di atas padang (boleh mengambil penalti), jadi saya ke depan.  Saya tidak berjaya yang terakhir di Tottenham dalam Piala Carabao jadi saya mahu berjaya dan saya yakin dapat menjaringkan gol juga.

“Saya telah mengatakan sebelum ini bahawa ianya(gol penalti)  bermakna sedikit lebih banyak untuk saya [untuk menjaringkan gol menentang Southampton] dan saya juga menjaringkan gol di sini musim lalu, jadi ini adalah landasan yang baik untuk saya bermain tetapi yang paling penting adalah mendapatkan 3 mata dan kami tidak berjaya melakukannya jadi jelas mengecewakan. ‘

[chelseafc.com]

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

More in:Berita

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *