BeritaLain-lainMediaMenarik

Man Utd sudah jumpa apa yang telah hilang dalam beberapa tahun kebelakangan ini

Bekas pengurus Man Utd Sir Alex Ferguson berkata Man Utd sudah jumpa apa yang mereka hilang selama bertahun-tahun. Hilang yang di maksudkan oleh Sir Alex adalah, bintang Man Utd iaitu Bruno Fernandes adalah apa yang Man Utd hilang selama ini.

Tidak di nafikan Bruno Fernandes adalah pemain yang hebat sejak tiba dari Sporting pada Januari 2020. Fernandes juga menduduki tempat ke atas di Man Utd dalam jumlah gol dan assists pada musim ini. Fernandes juga membantu Man Utd ke Europa Final.

Prestasi hebat Bruno mendapat pujian dari lagenda Man Utd iaitu Sir Alex Ferguson.

“Dia(Bruno) sememangnya budak yang hebat”

“Dia menjaringkan gol penting dan walaupun ketika dia melakukan tendangan penalti, dia sangat yakin dengan itu dan saya juga tidak dapat berfikir goalkeeper boleh menyelamatkan sepakan penalti dia”

“Dia kelihatan tenang, rembatannya dari luar kotak selalu menjadi ancaman dan dia adalah pemain yang sangat diperlukan United dalam beberapa tahun kebelakangan ini dengan kemampuannya untuk membuat hantaran di di final Third” kata Ferguson kepada BBC Radio Manchester.

Pujian ini pastinya boleh mengembirakan Bruno Fernandes. Sebelum ini, Fernandes pernah berkata dia mahu berjumpa dan berbincang dengan Sir Alex bagi meningkatkan lagi prestasinya di Man Utd. Tetapi beliau masih belum berpeluang dan ini adalah satu penyesesalan terbesar Bruno sejak berpindah ke England.

Video penuh Ferguson boleh rujuk di bawah

What's your reaction?

Excited
1
Happy
2
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

More in:Berita

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *